Tillbehör

Tillbehör

tillbehorMed tillbehör avser spabadsskolan de produkter och hjälpmedel som används i direkt anslutning till ett spabad.

Det vill säga; ingenting som påverkar funktionen av själva spabadet eller underhållet därav. Det finns ett stort urval av olika tillbehör till ditt spabad. Några mer praktiska än andra. Vi har försökt att minimera antalet till de mest praktiska och efterfrågade.

Trappor

Då de flesta spabad i grund och botten är portabla och ställs direkt på ett slätt, bärkraftigt underlag, blir i- och urstigning till ett hinder. Ett vanligt sätt att underlätta detta är en enkel trappa. Trappor finns i olika material och utföranden såväl som prisklasser. Alternativet till en trappa kan vara att sänka ned spabadet i marken eller i altanen. För att det ska vara praktiskt och för att undvika fall bör det inte sänkas ned helt och hållet utan lämna en bit ovanför markplan. På så sätt använder man spabadet som stöd. Om det ändå är så att man vill sänka ned hela kan en ledstång vara att rekommendera som hjälp vid i- och urstigning. Vid alla inbyggnationer bör man också komma ihåg tillgängligheten till serviceluckan som finns på de flesta spabad.

Överbyggnader

En del har önskemål om väderskydd vid badandet. Vind-, regn- och snöskydd kan byggas och köpas helt efter ägarens egen beskrivning. Så kallade gazebos är populära i områden med extrem hetta och solsken . Gazebos är överbyggnader, ofta med skjutbara fönster- och takpartier som, första hand, ska ge skugga. Självklart ger gazebos även skydd mot annan väderpåverkan. Gazebos finns även med segelduk och i plast. Ett vettigt och förhållandeviss billigt alternativ för att skydda sig mot sol, regn och snö är en sidohängd parasoll. Dessa går att svänga åt sidan när de inte används så de inte hänger i vägen.

Dryckeshållare

Något som är stor efterfrågan på är dryckeshållare. Det finns spabad som är utrustade från början med inbyggda dryckeshållare eller ytor där man lätt kan ställa ifrån sig ett glas eller en flaska. Vissa bättre än andra. De som inte ger den möjlighet kan man komplettera med brickor eller dryckeshållare som man fäster på spabadets kant. Det finns också flytande brickor och dryckeshållare i stor mängd. Det man bör tänka på är att välja en som är stabil och att det varma vattnet i spabadet inte kommer i kontakt med drycken. Detta för att slippa få drycken i kroppstemperatur. De flesta välsorterade pool och spabadsbutiker har ett flertal modeller att välja mellan och kan också rekommendera vad som fungerar.

Handduks- och badrockshängare

Efter ett bad kan det vara önskvärt att ha åtkomst till sin handduk eller badrock. Ju närmare desto bättre kan tyckas. Det som ändå kan vara värt att veta är att kroppen har, efter bad, acklimatiserat sig till den temperatur som vattnet har. Det innebär att när man stiger ur känner man inte av utetemperaturen på många minuter. Det, i sin tur, gör att det värmemässigt inte är några problem att förflytta sig utan handduk eller badrock. Därför är det ur det perspektivet inte nödvändigt att ha en handduk eller badrock precis vid sidan av ett spabad. Är det av anledningen att inte genera sig är saken en annan.
Det finns även här en mängd olika varianter av hängare och där finns egentligen endast rådet att om den ska stå kvar utomhus bör den vara väderbeständig. Dessutom ska den inte stå i vägen för vare sig i- och urstigning samt för öppning och stängning av spabadets lock.

© Copyright 2020